hazánk egyik legszebb vasúti vonala

2021.04.13. 09:03

Természetjárás a Bakonyban – Sűrűben indulnak a vonatok Győr és Veszprém között

A MÁV-Start, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Bakonyvasút Szövetség együttműködése alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021. április 11-től új, bővített menetrendet engedélyezett a Győr-Veszprém vasútvonalon.

Szeghalmi Balázs

Kétóránkénti ütemes közlekedés

„A változás következtében a vasútvonal menetrendi kínálata legalább 50 százalékkal nő, a két megyeszékhely között napi 5 helyett 7-8, a győri elővárosban 9 helyett 12 vonatpár közlekedik. Ez Győr és Veszprém között kétóránkénti ütemes, a győri elővárosban munkanapokon ezen felül reggel Győr irányába, délután pedig Győrből Bakonyszentlászló irányába óránkénti követést jelent” – foglalta össze a pozitív változásokat Bödecs Barnabás.

Csatlakozások

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség vezetője hozzátette: az elővárosi forgalomba visszakerülnek a műszakos vonatok, melynek kiesése az elmúlt években rendszeres utaspanaszokhoz vezetett. A kétóránkénti közlekedés a Magas-Bakonyba irányuló turistaforgalom kiszolgálását is megbízhatóvá teszi mind Győr, mind Veszprém felől. Ez nem utolsó szempont a járvány idején, amikor szinte az egyedüli kikapcsolódásunkat a természetjárás adja.

A sűrített menetrend kialakításakor a megfelelő csatlakozásokra is figyeltek a szakemberek. Győrben a Bakonyba induló vonatok „megvárják” a Budapest, illetve Ausztriába irányába közlekedő EC és RJ szerelvényeket. A személyvonati csatlakozás biztosított Hegyeshalom felé, illetve több vonat esetében Sopron felé és felől is.

Hazánk egyik legszebb vasúti vonalán vasútvonalon regionális díjszabás van érvényben, ami 20 százalékkal kedvezőbb a szokásos helyközi díjszabásnál, s minden további utazási kedvezményre is érvényes.

Bringaszállító kocsik

A vasútvonalon 2020 decembere óta a két megyeszékhely között a korábbinál kényelmesebb szerelvények járnak; egy vonatpár kivételével minden vonatban kerékpárszállító kocsi található. Igaz, a kivételt jelentő, esti és hajnali órákban közlekedő Jenbacher motorkocsikban is lehet korlátozott számban bringákat elhelyezni. A részletes új menetrendet megtekinthetik hírünkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában