bajok az átjáróval

2021.02.24. 06:34

Nem lesz Rábca-híd-felújítás Tárnokrétin

Évek óta várják a tárnokrétiek, hogy Rábca-hídjukat felújítsák. Több fórumon is jelezték, hogy bajok vannak az átjáróval, de eddig nem történt előrelépés ügyükben. Úgy tűnik, egyelőre nem is számíthatnak a rekonstrukcióra.

kisalfold.hu

Aki járt arra, látta és tudja: a tárnokréti híd nincs jó állapotban

A Magyar Közút Nonprofit Kft. szakemberei legutóbb a tavaly szeptemberi vizsgálatkor állapították meg, hogy a híd erősen leromlott állapotban van. Jelentős a betonleválás, ázásnyomok láthatók, melyek arra utalnak, hogy a szigetelés is tönkrement. A vízelvezetés nem megfelelő, a szegélyek betonja morzsalékos, a burkolat deformált, repedezett, a háttöltések mindkét hídfőnél megsüllyedtek. A műtárgy teherbírása 22 tonnára lett korlátozva, erre alkalmas is. Ám nem felel meg az átvezetett út kategóriájához szükséges teherbírásnak.

Aki járt arra, látta és tudja: a tárnokréti híd nincs jó állapotban

Az önkormányzat arról is tájékoztatást kapott azonban, hogy a rekonstrukcióhoz szükséges pénzügyi háttér jelenleg nem áll a közútkezelő rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában