Összefogás

2021.01.26. 18:22

Ismét véradásra készül a média Győrben – Csatlakozzanak hozzánk!

Ismét vért adnak a médiában dolgozók. Összefog a Győr+, az Oxygen Media, a Kisalföld, és arra kérjük olvasóinkat, hallgatóinkat, nézőinket, hogy gyarapítsák az önkéntesek táborát a győri vérellátó központban február 3-án reggel 7 óra és délután fél 4 között.

kisalfold.hu

20191202 Győr A Győri SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma véradónapot tartott. Fotó: H Baranyai Edina HBE Kisalföld

Fotó: Archívum/H. Baranyai Edina

Hagyományt teremtettünk 2005-ben, véradást szerveztünk a Kisalföld Sajtóházban Győrben. Éveken át a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai és olvasóink erősítették a csapatot, aztán tavaly első ízben összefogásra hívtuk kollégáinkat is a médiából.

Újra februárt írunk, az év ezen időszakában visszatérő a vérhiány. Most nem az influenza, hanem a világjárvány teszi próbára az önzetlenséget, pedig a segítségre most is sokan számítanak.

Február 3-án ismét felsorakoznak a Kisalföld mellett az Oxygen és a Győr+ Média önkéntesei, reggel 7 óra és délután fél 4 között a Győri Regionális Vérellátó Központban (Magyar utca 8. szám, a kórház sarkán, a sorompó után rögtön az első épület) várnak bennünket. Kérjük az olvasókat, nézőket, hallgatókat, csatlakozzanak hozzánk! Egyetlen véradás három életet menthet meg.

– Biztos vagyok benne, hogy sikeres nap lesz – mondta bizakodva Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének igazgatója.

Felvételünkön Kun Szilvia.
Fotó: Nagy Gábor

– Múlt héten a megye nemcsak hogy teljesítette a tervezett véradószámot, de túl is szárnyalta. Pedig nincs könnyű dolgunk, a járvány miatt bezárt középiskolákkal nemcsak véradó helyszínt veszítettünk, de új önkénteseket is nehezen tudunk toborozni a fiatalok körében. A települések összetartó és lelkiismeretes közösségei a fő támaszunk, a cégek és a munkahelyek, amelyek szívükön viselik a jó ügyet.

A csatlakozókat arra kérjük, hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és tajkártyájukat. Bátran szabad, sőt, javasolt is enni és folyadékot fogyasztani véradás előtt.

Az áldozat a véradó egészségét is szolgálja, az előzetes orvosi vizsgálat és teszt egy sor betegséget kiszűr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában