90. születésnap

2020.01.15. 13:01

Generációk kerültek ki a csornai tanárnő keze alól

 Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntők sora ünnepelte Csorna köztiszteletben álló nyugdíjas tanárát, Karakai Annát. Előbb a csornai önkormányzat, majd a hunyadis diákok köszöntötték otthonában.

kisalfold.hu

Karai Anna.

Karakai Anna 1930. január 7-én született Szanyban. Általános iskolai tanulmányai után Pápán járt líceumba, itt érettségizett, majd Budapesten, az ELTE-n szerzett 1955-ben matematika–fizika—ábrázoló geometria szakos diplomát. Teljesült rég áhított vágya, hisz mindig tanár szeretett volna lenni. 1954-től 1985-ig tanított a Hunyadiban matematikát, fizikát, időnként rajzot. Szerette, szereti a mai napig a művészetet és az irodalmat – idézték fel a Soproni SZC Hunyadi János Középiskolájában.

Karakai Anna.

Az intézmény beszámolója szerint generációk kerültek ki a keze alól. Volt tanítványai évtizedek múlva is nagy szeretettel emlegetik, köszöntik születésnapján. Szívesen vezetett szakkört, egyetemi előkészítőt, tartott tudományos előadásokat. Mint osztályfőnök is hosszú időn keresztül formálta a rábízott közösségeket. A tantestület csendes, szerény tagja volt, aki figyelt mindenre és mindenkire. Példát mutatott minden téren. Goethe szavai fejezik ki legjobban tanári hitvallását: „Úgy bánj az emberekkel, mintha olyanok lennének, amilyenek lehetnének, s így hozzásegíted őket ahhoz, hogy azzá váljanak, amire képesek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában