Ünnep

2019.12.03. 15:42

Jereván lakótelep: széchenyis diákok varázsoltak ünnepet a nyugdíjasoknak

A soproni Széchenyi István Gimnázium 9. B osztálya meglepetéssel készült a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjainak.

kisalfold.hu

 

A Jerevánon működő Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai évről-évre közösségi köztéri eseményeken, nemzeti ünnepeken, jeles napokon színvonalas műsorukkal emelik az alkalmak rangját, ezért is lepte meg a Jereván Településrészi Önkormányzat a tagságot egy adventi ajándék-műsorral, amit a soproni Széchenyi István Gimnázium 9. B osztálya ajánlott fel.

- Annyi szép, felemelő műsort köszönhetünk a nyugdíjas közösségnek, amelyeket mindig nagy gonddal, próbálnak, amelyekre jelmezeket, díszleteket maguk készítenek, ezért most eljött annak alkalma, hogy most így, az ünnep fényében őnekik szóljon a szívből jövő ének, vers, az ünneplés – mondta Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, aki örömmel szervezte meg az eseményt, amelyen több generáció talált egymásra, ismerkedett és fedezte fel egymás értékeit. A nyugdíjasok mind meghatódtak, annyira örültek annak, hogy a fiatalok kifejezetten erre az alkalomra és ehhez a közösséghez jöttek, az ő köszöntésükre egy nagyon szép, emelkedett adventi műsorral – tette hozzá.

A fiatalok a legértékesebbet adták ajándékba, ami csak adható: az idejüket, a figyelmüket. Az idejüket szánták a csaknem 40 perces műsor összeállítására, a próbákra és rászánták a mai délutánt arra, hogy a Jerevánon előadják a legszebb adventi verseket, énekeket- mondta Tóth Éva, aki megköszönte a tehetséges diákok önzetlenségét, jószándékát és osztályfőnöküknek azt, hogy a legnemesebbre, az idősek megbecsülésére neveli a diákokat.

Kuremszky Mariann, a fiatalokat kísérő tanár elmondta: örömmel készültek, jöttek a klubba, mert határozott szándékuk, hogy a jót cselekedni kell. A fiatalokat kötelességünk rávezetni a jótett, a jócselekedet örömére, hogy megérezzék, átéljék azt személyesen, hogy milyen az, amikor egy kedves szóval, egy mosollyal, vagy egy ünnepi műsorral szerzünk másoknak örömet – tette hozzá az osztályfőnök.

A 30 széchenyis diák saját készítésű ajándékokkal lepte meg a nyugdíjas klub tagjait, akik finom süteményekkel kínálták a fiatal, vidám társaságot, akik ígérték visszatérnek még más alkalommal is műsorral a Jerevánra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában