Majdnem sikerrel járt

2019.11.04. 08:47

Elképesztő: más házát akarta eladni egy csaló Mosonmagyaróvár mellett

A csaló 15 ezer euróért árulta a házat az ausztriai tulajdonos képviselőjének kiadva magát.

A Győri Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen egy idegen házat próbált meg eladni 15.000 euróért.

Az 50 éves férfi a vádirati tényállás szerint internetes felületen kezdte el hirdetni az ingatlant, az ausztriai tulajdonos képviselőjének kiadva magát.

A hirdetésre jelentkező sértettel egy erre a célra létrehozott elektronikus levelezési címen vette fel a kapcsolatot, majd magát a tulajdonos ügyvédjének mondva telefonon egyeztetett a sértettel. Ezt követően ismerősével valótlan tartalmú német nyelvű okiratokat küldött a sértettnek, melyeket egy saját maga készített ügyvédi bélyegzővel lepecsételt.

Az ügylet azért hiúsult meg, mert a sértett a dokumentumokon lévő adatokat leellenőrizte, és azok valótlanságát felismerve megtagadta a pénz kifizetését.

A vádlottal szemben a terhére rótt kilenc bűncselekmény – egy rendbeli minősített csalás és nyolc rendbeli hamis magánokiart felhasználásának vétsége – miatt 4 és fél év szabadságvesztés szabható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában