Légtartály volt a rejtekhely

2024.07.08. 12:25

Kétmillió forint értékű adózatlan és illegális terméket szagolt ki Gucci

Egy moldáv busz akadt fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésén Komárom-Esztergom vármegyében. Gucci kutya kiszagolta a légtartályba rejtett csempészárut.

Kisalföld.hu

A pénzügyőrök autója megtelet a tiltott szerekkel.

Az egyenruhások a Monostori hídon figyeltek fel egy buszra, ami Szlovákián keresztül tartott Anglia felé, mindössze hat utassal és egy utánfutót vontatott. A kerülőút úgyszintén szokatlan volt, ezért a járőrök gyanakodni kezdtek. A járműmonstrum átvizsgálásában az egyenruhásoknak Gucci szolgálati kutya segített, aki a légtartályánál azonnal jelzett. Kiderült, hogy a tartályt üzemen kívül helyezték és cigarettával tömték meg. A pénzügyőrök az összes csomagot átvizsgálták, ahonnan újabb csempészáruk kerültek elő (dohánytermékek, alkoholos italok és gyógyszerek).

Gucci szimatát nem lehet átverni, a leglehetetlenebb helyen is kiszagolja az illegális cuccokat.

Az ellenőrzéskor megállapították, hogy az illegális áruknak több „gazdája” van; a cigarettáért a két sofőr felel, míg a gyógyszerkészítmények és a közel hetven liter alkoholtartalmú ital az egyik utas kontójára írható. 

A gyanús busz cigit, alkoholt és gyógyszereket rejtett.

 Az egyenruhások a közel kétmillió forint értékű adózatlan és illegális termékeket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és gyógyszerrendészeti szabálysértés miatt indítottak eljárást. Az elkövetők több mint félmillió forint bírságra is számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában