Kamera is felvette

2024.06.12. 15:41

Vascsövet lopott a telekről - Gyorsan elkaptáka tolvajt a rendőrök

A lopás vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly április 24-én egy oroszlányi családi ház teljesen körbekerített udvarára a sértett tudta és engedélye nélkül bemászott egy lukon keresztül. Ezt követően jogtalanul eltulajdonított egy 1 colos, 1,5 méter hosszú, 1.500 forint értékű vas csövet.

Kisalföld.hu

A biztonsági kamera felvétele: a telek tulajdonos telefonján követte végig a lopást, ahogyan a fekete ruhás férfi csővel a kezében távozik.

A lopással okozott kár nem térült meg, a lopott cső sorsa nem ismert. A sértett által elhelyezett kamera a telefonjára jelzést küldött, így látta, hogy az elkövető az udvarán mászkál. Mire a férfi az ingatlanához ért, addigra már a rendőrök is ott voltak, akik a helyszín közelében elfogták a tolvajt.

Célirányosan besétált a telekre a tolvaj, majd a vascsővel távozott. Nem gondolta, hogy hamar elkapják a rendőrök.

A férfi négyszer volt büntetve, legutóbb a bíróság tavaly február 3-án jogerősen 200 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, még 2022. júniusban elkövetett lopás miatt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben a Tatabányai Járásbíróság közérdekű munkát szabjanak ki, valamint 1500 forintot kobozzanak el.

Az esetről a kamerafelvételét is megtekinthetik:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában