Zsebbe ment a lóvé

2024.06.24. 14:14

Vádemelés Győrben - Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő nő

A Győri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, tárgyalás mellőzésével emelt vádat egy nővel szemben, aki az ügyfelek hiteltörlesztő összegeit, illetve a rendelkezésre bocsátott készpénz készletet elsikkasztotta.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az 57 éves nő egy pénzügyi tevékenységet végző társaságnál dolgozott tanácsadóként. Feladatai közé tartozott az ügyfelekhez kihelyezett hitelek törlesztőrészleteinek beszedése, készpénzkezelés.

A vádlott 2022. július és szeptember között 13 ügyféltől szedett be törlesztőrészleteket, melyeket nem továbbított munkáltatója felé. Továbbá év végén a nála lévő készpénzkészlettel sem számolt el. Munkáltatójának 1.603.306 forint kárt okozott. A nő az okozott kárt utóbb megtérítette.

Az ügyészség az elkövetőt nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában