Elsőfokon 8 év fegyház

2024.06.19. 14:26

Súlyosabb büntetést akar az ügyészség - Felhevített késsel vagdosta barátnőjét miután megrugdosta

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben a férfi gázspray-vel lefújta, majd megrúgta és egy felhevített késsel sebesítette meg élettársát.

Kisalföld.hu

A korábbi ítélet szerint, ami a Győri Törvényszéken született a vádlott és a sértett élettársak voltak. A férfi féltékenysége miatt rendszeresen veszekedtek. 2022. április 5-én a vita során a férfi gázspray-vel a nő arcába fújt, majd fejét, hasát többször nagy erővel megrúgta. Ezután egy kést felhevített és párja testét több helyen megégette. A nő kihasználta a férfi figyelmetlenségét és az ablakon keresztül, több mint két méter magasból az utcára ugrott. Ezt követően futva elmenekült és segítséget kért a közeli dohányboltban. 

B. István nem először követett el erőszakos bűncselekményt. Fotó: Csapó B.

A vádlott egy ismerősénél elrejtőzött, a nyomozó hatóság néhány nap múlva ott találta meg. A nő a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a győri kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A Győri Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, álláspontja szerint is súlyosabb büntetést érdemel a vádlott. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában