Bedőlt a csalóknak

2024.06.23. 09:57

Nem ez lett a győri férfi életének üzlete - Csalók gazdagodtak a befektetéssel

A férfi hitelt vett fel, hogy megcsinálja a szerencséjét. Nem járt jól.

Forrás: Schutterstock

Egy győri férfi az internet egyik közösségi oldalán talált befektetési ajánlattal kecsegtető hirdetést. Miután nem volt elegendő pénze az üzlethez, banktól vett fel hitelt, hogy megvalósíthassa élete üzletét. 

A befektetést kínáló csalónak ezután megadta az adatait, majd az utasításnak megfelelően letöltötte az AnyDesk alkalmazást, és az internetbankjára belépve közel 4,5 millió forintot utalt át különböző bankszámlákra - osztotta meg az esetet a rendőrség.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

  • A csalások közös pontja jellemzően az, hogy először egy viszonylag alacsony összeg befektetését kérik, amely azonban folyamatosan emelkedhet a sértett fizetési hajlandóságának függvényében.
  • A befektetés előtt mindenképpen érdemes internetes kereséssel tájékozódni a szolgáltatásról, hiszen a korábbi károsultak bejegyzései segíthetnek abban, hogy ne Ön váljon a következő sértetté!
  • Ha egy szolgáltatás feltűnően nagy hozamot ígér, úgy érdemes gyanúval élni, hiszen ebben az esetben a bankok is ilyen eszközökbe fektetnének be!
  • A hamis profilokban, értékelésekben, véleményekben, hivatalosnak tűnő iratok tartalmában sem szabad feltétel nélkül megbízni, hiszen sokszor ezeket a csalók maguk hozzák létre, illetve teszik közzé!
  • Amennyiben a szolgáltató további pénzt kér azért, hogy a már befektetett összeget visszautalja, semmiképpen se teljesítsen további kifizetéseket, hanem jelezze ezt az illetékes rendvédelmi szerveknek!

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában