Vádemelés

2024.06.25. 10:48

Lopott pezsgővel italozott és kertekbe is betört a tolvaj Csolnokon

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki sportpálya irodaépületébe tört be, és onnan pezsgőt lopott.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető  tavaly szeptember 26-án a csolnoki sportpálya melletti irodaépület ablakát csavarhúzóval befeszítette és benyomta. Az irodából két sértettől ellopott egy 5 literes 30.000 forint értékű, illetve egy üveg 2.000 forint értékű pezsgőt, amit otthonában megivott. A férfi a csavarhúzóval egy másik ablakot is megpróbált kifeszíteni azonban ez nem járt sikerrel. Az ablakban 280.000 forintos kár keletkezett. 

Először az ajtón próbálkozott, majd az egyik kisablakot is feszegette, hogy bejusson az épületbe.

Ezt megelőzően a férfi tavaly július és augusztus között három alkalommal egy tokodi külterületi, nem körbekerített kertből különféle zöldségeket lopott. A tolvaj augusztus 21-én ismét zöldségeket lopott a kertből 5.000 forint értékben. A férfi ekkor ellopott még egy vadkamerát, a benne lévő memóriakártyával, amelynek elkövetési értéke 68.988 forintra rúgot és sosem térült meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás nélkül közérdekű munka büntetést szabjon ki, a lefoglalt csavarhúzót kobozza el.  

A pezsgőlopásról a biztonsági kamera felvételt is készített, melyet ITT>> tekinthetnek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában