Vádemelés

2024.06.19. 07:20

Három férfi ellopta a vértessomlói temető harangjának rézborítását

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a temető lélekharangjának rézborítását lopták el.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az egyik férfi 2023. április 26. napját megelőzően a vértessomlói temetőben segédmunkásként dolgozott, amikor a lélekharang tetőszerkezetén lévő réz borításra figyelt fel. Szólt barátjának, akivel a lebontott harangtorony tetőszerkezetről a szegecseket kézzel felfeszítették, a a vörösréz lemezeket összehajtogatták.

A két férfi ismerősüket, a harmadik elkövetőt kérte meg arra, hogy vigye el a temetőből a lemezeket, és segítsen azokat a fémhulladék átvevő helyen értékesíteni.

A három férfi ezután közösen bepakolta a lemezeket a személygépkocsiba, majd azzal másnap, 2023. április 27-én a tatai fémhulladékátvevő telephelyen a sofőr nevén a lemezeket leadták, az érte kapott  73.720,-Ft –ot elosztották .

A bűncselekmény elkövetési értéke: 541.347,-Ft. A lopással okozott kár nem térült meg, mivel a nyomozó hatóság által lefoglalt 73.720,-Ft összegű rézlemez használhatatlan.

Az alábbi felvételen a lopott lemez fémhulladékátvevő telephelyen történő leadása látható:

Az ügyészség a vádiratban mindhárom férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá két férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában