Három év börtönre ítélték

2024.06.10. 20:17

Fogóval, kalapáccsal, metszőollóval és öngyújtóval kínozta élettársát egy férfi

Személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. Az előkészítő ülésen a vádlott férfi beismerte tettét, így a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott.

Kisalföld.hu

Metszőolló is előkerült a kínzás közben

A vádirat szerint a férfi 2022. október 28-30. között az oroszlányi lakásában féltékenységből összeszólalkozott élettársával, majd megöléssel fenyegetett. Ezután a nőt arra utasította, hogy feküdjön a szobájukban lévő ágyra. A kezeit és lábait összekötözte, testét a radiátorhoz kikötötte.

Volt élettársa kalapácsot is vitt a férfinak, hogy azzal kínozza a nőt. Fotó: Ügyészség

A férfi szidalmazni kezdte áldozatát, majd egy ollóval rövidre vágta élettársa, addig vállig érő haját, az arcát az ollóval és borotvapengével megkarcolta. Ezután a vádlott szólt a velük egy lakásban lakó volt élettársának, hogy hozzon be neki különféle kéziszerszámokat: fogókat, kalapácsot és metszőollót. A kínzást egy vihargyújtóval kezdte, több helyen megégette a nő testét. A sértett sikoltozni kezdett, mire egy pólóval betömték a száját. A férfi volt élettársa hallotta a nő sikoltozását, ennek ellenére a férfi által kért eszközöket bevitte neki, amikkel a tovább kínozta áldozatát.

A kikötözött nőt fogóval is testszerte bántotta a féltékeny férfi.

A megkínzott nőnek a bántalmazás következtében testszerte keletkeztek különféle sérülései, az egyik gyógytartama nyolc hét. A férfi cselekményeit a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti. Végül az ügyészség indítványára a bíróság a férfit, mint visszaesőt 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádlott volt élettársa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, őt az ügyészség azzal vádolja, hogy segédkezett a bűncselekmények elkövetésében. A bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában