Felfüggesztett börtönt kaphat

2024.06.15. 08:53

Disznóölések állandó kelléke volt - Vádat emeltek a lőfegyverrel dolgozó a hentes ellen

Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki mintegy három évtizede megszerzett kispuskát használt rendszeresen disznóöléskor.

Kisalföld.hu

A lefoglalt lőfegyver, melyet disznóvágáskor használt a hentes. Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi mintegy 30 évvel ezelőtt szerezte meg a kínai gyártmányú kispuskát a hozzá tartozó tárral és töltényekkel.

A hentes a puskát disznóöléskor használta évente néhány alkalommal. Legutóbb idén február 6-án a Doroghoz közeli községben vett részt disznóölésen, a kispuskát ekkor is elővette, amely után a szomszédos községben közúti ellenőrzéskor a rendőrség az engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket lefoglalta tőle.

A lefoglalt lőfegyver, melyet disznóvágáskor használt a hentes. Fotó: Ügyészség 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a lefoglalt lőfegyvert, tárat és lőszereket kobozza el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában