Súlyos baleset

2024.06.12. 11:19

Osztálykirándulásra tartottak, amikor felborult a fertőrákosi diákokat szállító busz Kőszegnél - fotók

Harminc gyerek utazott azon a buszon, amelyik szerdán délelőtt borult fel Kőszegnél.

Kisalföld.hu

Harminc gyerek utazott a Kőszegnél felborult buszon, többen kórházba kerültek. Fotó: Vaol.hu (Horváth Balázs)

14.48 - Megszólalt az egyik sérült diák édesanyja

A Kisalföldnek sikerült megszólaltatnia a buszon utazó egyik kisgyermek édesanyját is, aki elmondta, hogy gyermeke már otthon van, a körülményekhez képest jól van, kisebb zúzódásokat szenvedett.

Kislánya azon az oldalon ült, amelyik oldalára borult a busz. Elmondása szerint olyan gyorsan történt minden, hogy a balesetből csak annyit érzékelt gyermeke, hogy a táj egyre gyorsabban közeledik. 

Szerda, 11.55 - Egy gyerek sérülése súlyosabb

"Tudomásunk szerint nagy baj nincs, annyi információval rendelkezünk, hogy 6 gyermek sérült, 5-en könnyebben, az egyikük sérülése súlyosabb.

Megijedtek, de mindenki más jól van, a kísérők közül nem sérült meg senki. Az iskola igazgatója, amint értesült a balesetről, azonnal a helyszínre sietett, de egyelőre mást nem tudunk" - tudtuk meg Palkovits Jánostól, Fertőrákos polgármesterétől.

Korábban

A harminc kisgyerek és a három kísérő Fertőrákosról tartott Kőszegre osztálykirándulásra. A gyerekek második osztályosok, 8-9 évesek. Összesen hat gyerekeket kellett a mentőknek kisebb sérülésekkel a szombathelyi kórházba szállítani, mindenkit megvizsgáltak a helyszínen - adta hírül a Vaol.hu.

Az útszakasz lezárták, a helyszínre több szülő is megérkezett.

A busz egy balra ívelő kanyar után hajtott a felázott, szűk padkára, ahonnét a sofőr megpróbálta visszakormányozni a járművet az útra, de nem sikerült. A szűk padkán sokáig haladt a jármű megdőlve, mielőtt az oldalára borult a meredek töltésen. A Vaol helyszíni tudósítója tudja, hogy a jármű nem haladt gyorsan.

Bővebb részleteket itt olvashatnak a Kőszeg mellett történt balesetben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában