A volán mögött

2024.05.21. 12:30

Tizenöten ittak alkoholt, majd ültek autóba a pünkösdi hosszú hétvégén, Győr-Moson-Sopronban

A pünkösdi hosszú hétvégén Győr-Moson-Sopron útjain a rendőrök összesen 2324 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, és 15 olyan gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik alkohol hatása alatt ültek a volán mögé.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Győr-Moson-Sopronban is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök a közlekedési balesetek megelőzésére, ezen belül az ittas gépjárművezetőkkel kapcsolatos intézkedésekre. Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Amennyiben ilyen állapotban ül volán mögé a vezető, a saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok.

Az ittas személy nem ura többé járművének.

Aki alkoholos állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt soha ne fogyasszanak szeszes italt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában