Furfangos jósnő

2024.05.28. 09:36

Nem csak a rontástól szabadított meg egy nőt a jósnő Győrben

Csalafinta jós csapott be Győrben egy nőt. Azt ígérte megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket. A Győri Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Fotó: Santhosh Varghese

A vádirat szerint az 52 éves nő tavaly decemberben egy győri bevásárlóközpontban szólította meg a sértett hölgyet, azzal, hogy jósol neki. Eközben a nőn lévő arany karkötőről és aranygyűrűről azt állította, hogy rontás van rajtuk, de megígérte, hogy leveszi róluk.

Jóslás közben szemelte ki a nőn lévő arany gyűrűt és karkötőt, amit egy csellel könnyedén meg is szerzett a vádlott.
Ezt a karkötőt foglalta le a rendőrség a gőri zálogházban.

A sértett a 165 000 forint értékű ékszereket átadta, azzal, hogy majd másnap a terhelt visszaadja neki. A jósnő azonban húsz perccel később a bevásárlóközpontban lévő zálogházban már le is adta az ékszereket. Végül a nyomozás során a rendőrök a gyűrűt és a karkötőt lefoglalta, majd a nőnek visszaadták, így a kára megtérült.

Az ügyészség az elkövetőt kisebb kárt okozó csalással vádolta meg. Vele szemben két év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték el, érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában