Vádemelés

2024.05.23. 14:23

A folyton lebukó tolvaj - Kaszát, alkoholt és telefont is lopott - videó

Kifosztás és lopás miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. Fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, a sértetteknek okozott kár megfizetésére tett indítványt a letartóztatásban lévő többszörös és különös visszaeső férfival szemben.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi tavaly július 21-én egy oroszlányi gazdabolt előtt kiállított, le nem zárt 75.000 forint értékű, valamint egy 290.000 forintos fűkaszát lopott el úgy, hogy elsétált velük, majd értékesítette. A fűkaszákat a nyomozó hatóság lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült. 

Táskájába rejtve akarta kicsempészni a szeszes italt, de mindig lebukott.

Kiderült, hogy néhány nappal a korábbi bűncselekmény előtt, július 6-án az oroszlányi üzletben egy üveg 5.999 forintos szeszesitalt próbált meg ellopni: a táskájába pakolta és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A férfit tettenérték, így a kár megtérült. Július 15-én ugyanebben az üzletbe ismét visszatért egy üveg szintén 5999 forint értékű szeszesitalért. A lopási kísérlet az előzőhöz hasonló volt, azonban újra tetten érték.

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett: Július 13-án az oroszlányi hajléktalanszálló hátsó kerthelyiségében egy alvó sértett mellől lopott el 44.000 forint értékű telefont. Mindezt úgy, hogy egy headsettel is össze volt kapcsolva, ami a szálló lakójának fülébe volt dugva. A mobilt még aznap délután 5.000 forintért értékesítette a tolvaj.

A lopásokról kamerafelvétel is készült. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában