Mobil Labor

2024.04.11. 08:13

Szituációs gyakorlatot rendezett a katasztrófavédelem Győrben

Április 9-én Regionális Katasztrófavédelmi Mobil Labor szituációs gyakorlatot rendezett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Sáráspusztai Kiképzőbázisán.

Kisalföld.hu

Forrás: katasztrófavédelem

A gyakorlaton a Fejér, a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron vármegyei Katasztrófavédelmi Mobil Laborok (KML) állománya vett részt. A gyakorlat célja az volt, hogy erősítse az érintett egységek együttműködési képességeit, továbbá, hogy gyakorolják a balesetek kapcsán felmerülő felderítési, élet-, és vagyonmentési feladatok végrehajtását - írta a katasztrófavédelem honlapján.

A feltevés szerint egy bűncselekmény helyszínén a rendőrség nem beazonosítható, tároló edényből kiömlött szúrós szagú anyagokat és fehér port talált. A helyszínen két épület található, mindegyikben találtak beazonosításra váró anyagokat, az egyik épületrészben erős füst vagy gőzképződés tapasztalható. A tűzoltó egységek még nem érkeztek ki a helyszínre, azonban egy sérült, eszméletlen emberről tudnak, akinek az épületen belüli tartózkodási helye ismeretlen. A tűzszerészek már átvizsgálták a helyszínt és megállapították, hogy egyik ismeretlen anyag sem robbanószer.  

A KML feladata a terület felderítése, a talált anyagok azonosítása, a szükséges intézkedések meghozatala és a mentési feladatok végrehajtása volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában