Jogerős döntés

2024.04.19. 13:24

Sok évnyi börtön vár a kábszeres bandára súlyosabb ítéletet hozott a Győri Ítélőtábla

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla súlyosította azoknak a férfiaknak a büntetését, akik bűnszövetségben követték el a kábítószerkereskedelmet.

Simon Roberta

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

A jogerős ítélet szerint a három férfi 2016-2022 között különféle kábítószerekkel kereskedett. A II. rendű és III. rendű vádlottak az I. rendű vádlottól vásárolták meg a tiltott szereket.

A főbűnelkövetőtől 2022. január 27-én lefoglalt, valamint az általa értékesített kábítószer hatóanyaga tizenegyszeresen haladta meg azt a mennyiséget, ami fölött a maximális büntetést lehetne kiszabni. A II. rendű vádlottól 2020. december 25-én foglaltak le nagy mennyiséget, aminek hatóanyaga nyolcszorosan lépte túl a keretet, míg a harmadik férfitól 2021. április 27 -én a maximum határ felét foglalták le. 

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében találta bűnösnek. Az I. rendű vádlottat 5 év 10 hónap börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, társait pedig 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Mindegyikükkel szemben a kábítószer értékesítésével szerzett összegre vagyonelkobzást rendelt el.

Az ügyészség nem volt elégedett az elsőfokú ítélettel, ezért indítványozták a minősítés megváltoztatását és a büntetések súlyosítását is. Álláspontjuk szerint a bűnszövetségben követték el a kereskedelmet. 

A Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében egyetértett a főügyészség álláspontjával. Az I. rendű büntetését 8 évre emelte, míg a III. rendűnél a felfüggesztett helyett 3 év börtönt szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában