Emberölési kísérlet

2024.04.15. 12:14

Macskaeledelért és tojásért majdnem halálra verte 87 éves ismerősét egy férfi Győr-Moson-Sopronban

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy liter tejért, 10 darab tojásért és 15 darab aszpikos macskaeledelért egy sodrófával olyan kitartóan bántalmazott egy idős embert, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Simon Roberta

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: ViDI Studio

A vádirat szerint a férfi 2022 nyarán egy Győr-Moson-Sopronban egy faluban élő ismerőse, a 87 éves férfi családi házának kamrájába ment, míg a bácsi a hátsó kertben dolgozott. Az elkövető összekészített 15 tasak macskaeledelt, 10 tojást és egy liter tejet azzal a szándékkal, hogy azokat ellopja.

Az idős sértett azonban észlelte a tolvajt és odament hozzá, majd arra kérte, hogy tegye vissza a tárgyakat a helyére. A ház tulajdonosa végignézte a pakolást, majd az udvarra ment, hogy befejezze a a munkáját.

A vádlott azért, hogy a kiszemelt élelmiszert mégis eltulajdonítsa, a kamrában magához vett egy sodrófát, majd a nagyothalló férfi után ment és fejbe vágta. A hátulról megtámadott bácsi az ütéstől a földre került, segítségért kiabált, de ismerőse tovább ütlegelte a fejét.

A kiabálásra az utcában lakó egyik hölgy figyelt fel és azonnal átrohant a 87 éves sértetthez. Látva a bántalmazást, felszólította a fiatalabb férfit, hogy hagyja abba, de az elutasította. A nő hazafutott és értesítette a rendőrséget, akik elfogták az elkövetőt.

A bántalmazás következtében – mely alkalmas volt az élet kioltására - a sértett számos sérülést szerzett, egy részük életveszélyes volt. A bácsi a kórházi kezelését követően soha többé nem tudta önmagát ellátni. Négy hónappal később pedig sorsszerű megbetegedései miatt - amit a verés utáni sérülései tovább súlyosítottak - elhunyt.

A Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével vádolja. Ráadásul olyan sértett ellen követte el, aki idős kora és fogyatékossága miatt kevésbé tudta magát megvédeni. Az ügyészség mértékes indítványa 14 év fegyházbüntetés, ha a bűncselekményt beismeri a vádlott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában