Költségvetési csalás

2024.04.19. 07:01

Letartóztatásban marad - Alsónadrágjába rejtette az illegális cigiből szerzett pénzt

Pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben meghosszabbították annak a szír férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát árult.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Kozma István

Három hónappal tovább marad letartóztatásban az ügyészség indítványára és a Tatabányai Járásbíróság döntése szerint a nagy mennyiségű cigarettával kereskedő szír férfi. Tavaly október 27-én rendelték el a szigorítást, amit most április 27-ig hosszabbítottak meg.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi nagyszámú személy részére értékesített különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát. Ezeknek kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint.

A NAV nyomozóhatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is. A kutatás során a nyomozó hatóság közel 4.000 doboz különböző márkájú cigarettát foglalt le, amelyeket a polgárdi elkövető a letartóztatott férfitól vásárolt. A cigaretták ellenértékének egy részét a szír az előállításakor az alsónadrágjába rejtette. Csupán a rendőrségi fogdán végrehajtott ruházati átvizsgálás során találták meg a pénzkötegeket. 

Az indítvány szerint a letartóztatás szükséges, mert fenn áll a bűnismétlés és az elrejtőzés veszélye is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában