Jogerős döntés

2024.04.20. 10:00

Elítélték a szobrot, bankfiókot és áruházat rongáló komáromi férfit

Garázdaság bűntette és vétsége, valamint rongálás miatt indított ügyet korábban a Komáromi Járási Ügyészség, amelyben elsőfokú ítéletet hirdetett a Komáromi Járásbíróság a többszörös és különös visszaeső férfival szemben. Szobrot, bankfiókot és egy áruház üvegét is megrongálta a komáromi elkövető.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi még 2022. július 17-én a hajnali órákban a komáromi köztemetőben vascsővel többször megütötte a díszítésre szolgáló műkőből készült Mindszenty József másolati szobrát. Kezeit és orrát letörte, amivel 240.000 forint kárt okozott.

A szobor kezét és orrát is letörte a bűnismétlőp férfi.

Négy nappal később hajnalban újra garázdálkodott, a komáromi bankfiók ügyfélbejárati ajtójának üvegét egy kővel dobta be. Ezzel így 146.453 forintos kár keletkezett. Az elkövető ezután egy műszaki áruház bejárati ajtaja üvegezését is betörte kővel, ami aminek kárértéke 219.805 forint.

A férfi augusztus 16-án hajnalban újra lecsapott egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegezését is bedobta, amelyben újabb nagy értékű  - 356.977 - kár keletkezett.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 3 év fegyházbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Az egyik bűncselekményről videófelvétel is készült:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában