Krimi

2024.04.04. 11:44

Dubajból a hűvösre - Reptéren balhézott egy szlovák nő

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít bíróság elé egy szlovák állampolgárságú nőt, aki a jogszerűen eljáró pénzügyőrre támadt.

Kisalföld.hu

A bűncselekmény elkövetéséről a biztonsági kamera rögzített fotókat. Fotók: Központi Nyomozó Főügyészség

A 2024. március 27-én este Dubajból repülőgéppel Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező húszas éveiben járó nőt és vele utazó társát a NAV Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állománya vámvizsgálat alá vonta.

A megállapított tényállás alapján, amikor a külföldi nővel a pénzügyőr közölte az ellenőrzés tényét, a terhelt a nemtetszését fejezte ki, és különböző trágár megjegyzések mellett megtagadta az együttműködést. A nő az ellenőrizni kívánt bőröndjét becsukta, azt levette a vizsgáló szalagról, majd az útlevelét is kivette a pénzügyőr kezéből, és – kivonva magát az ellenőrzés alól – átbújt az ellenőrző területet lezáró kordonszalag alatt.

Ezt követően a szlovák nő visszament az ellenőrzési területre és visszahelyezte a bőröndjét és a táskáját a vizsgáló szalagra. A vámvizsgálat közben a pénzügyőr észlelte, hogy a nő bőröndjében bejelentés köteles áru lehet, ezért közölte, hogy azt ellenőrizni akarja.  Ezt meghallva a terhelt átnyúlt a vizsgáló szalag felett és lefeszítette a pénzügyőr kezeit a bőröndjéről és nagy erővel meglökte őt a mellkasán, amelynek hatására a pénzügyőr két-három lépést hátra tántorodott.

 

Ezután a terhelt látszólag megnyugodott, majd amikor a bejelentés köteles tárgyat a pénzügyőr kivette a bőröndjéből, a nő ismét feldühödött, majd átnyúlt az ellenőrző pulton és megpróbálta kivenni azt a hivatalos személy kezéből. Eközben a nő megragadta a pénzügyőr övére erősített szolgálati lőfegyver tokját, majd annál fogva maga felé rántotta  a hivatalos személyt, közben kivette a kezéből a vizsgált márkás lábbelit és azzal, nagy erővel megütötte a pénzügyőr karját.

A további támadás megelőzése érdekében a pénzügyőr – figyelmeztetést követően - vegyi eszközt alkalmazott a terhelttel szemben, amelynek hatására a fizikai ellenállása megtört, szóban azonban továbbra is támadóan lépett fel - közölte dr. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó  Főügyészség szóvivője.

 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a szlovák nőt, majd a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseinek alkalmazásával – az elkövetés óta bűnügyi felügyeletben lévő – terheltet ma a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában