Különös visszaeső tolvaj

2024.04.07. 12:54

Drón és kutya segítségével fogták el a betörőt Tatabányán

A lopás bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akit menekülése közben a rendőrség kutyával és drónnal követve fogott el.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a különös visszaeső férfi  2021. december 4-én egy vértesszőlősi ház udvarára a hátsó kerítésen át bement és elvett egy metszőollót. Az eszköz segítségével az egyik ablakot befeszítette, kinyitotta és bemászott az étkezőbe. Az elkövető a házban kutatott talált is 900.000 forintot majd több ékszert is magához vett. Az arany ékszerek értéke összesen: 842.810 forint.

A tolvajt DNS nyom alapján azonosította nyomozó hatóság, ezért 2022. december 13-án a bicskei otthonába ment elfogni, a férfi azonban a háza ablakán kiugrott és elszaladt. Menekülése közben a nyomozó hatóság  kutyával és drónnal követte, ezt követően fogta el. A menekülésről készült drónfelvételt itt tekinthetik meg.

A férfi büntetett előéletű 2019-ben lopás miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a büntetéséből 2020-ban szabadult.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában