Közlekedési akció

2024.03.02. 08:56

Tolvajt is fogtak a soproni rendőrök az ellenőrzés során

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén közlekedő járművezetőket ellenőriztek a járőrök február 28-án. Az ellenőrzés célja a közlekedési szabályokat, különösen az elsőbbségi és az irányváltoztatási szabályokat megszegők, továbbá az ittas vezetők kiszűrése, a biztonsági öv használatának betartása valamint a közlekedési balesetek megelőzése volt.

Kisalföld.hu

Az akció során 32 járművezetővel szemben intézkedtek a járőrök. Fotó: Soproni Rendőrkapitányság

A közlekedési akcióban harminkét járművezetővel szemben intézkedtek a járőrök, két esetben tettek szabálysértési feljelentést „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása, valamint forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt. 

Elsőbbségadás elmulasztása miatt öt alkalommal, egyéb közúti jelzések figyelmen kívül hagyása miatt nyolc esetben szabtak ki helyszíni bírságot az egyenruhások, míg közigazgatási bírságot tizennyolc járművezető kapott, ők nem használták a biztonsági övet. Az akció során egy lopás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt is sikerült elfogniuk.

Hasonló ellenőrzésekre a jövőben is számítani kell Sopron közútjain. A rendőrök felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét a biztonsági öv szabályszerű használatára, a sebesség helyes megválasztására és az elsőbbségi szabályok betartására. A gyalogosan és kerékpárral közlekedők részére pedig az úttesten, a kereszteződésekben és különösen a vasúti átjárókban történő helyes közlekedési magatartás fontosságát, a kellő körültekintést és figyelmet hangsúlyozzák az egyenruhások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában