Ítélet

2024.03.07. 19:02

Tíz évre súlyosította a késes ámokfutó börtönbüntetését a Győri Ítélőtábla

A Győri Ítélőtábla csütörtökön részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és 10 évre súlyosította a börtönbüntetését annak a férfinak, aki ittasan és bedrogozva késsel halálra akart szúrni egy férfit, illetve menekülés közben két parkoló autó gumiját is kivágta.

Simon Roberta

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alexey Lysenko

Az ítélet szerint a vádlott– miután alkoholt és kannabiszt fogyasztott – minden előzmény és indok nélkül kiabálni kezdett egy ABC előtt a kollégájával beszélgető férfival. Ordítva kérdőre vonta őket, hogy mit vigyorognak. A sértett megkérdezte, hogy mi a probléma és kérte hogy távozzon,de ahelyett, hogy elment volna a vádlott, inkább leszúrással fenyegette. Majd elővette a zsebkését és határozott mozdulattal a férfi mellkasa felé szúrt.

Szerencsére a sértett elkapta a vádlott kezét, így nem érte el a kés pengéje. A vádlott közben azt kiabálta „megszurkállak, megöllek!”. Mindezek után a rendőrség értesítésének hírére elfutott. Menekülése közben kivágta a sértett közelben parkoló gépkocsijának bal első és hátsó gumiabroncsát, valamint egy másik autó két kerekét is. Utóbbit is személyes okból, mert haragudott a jármű tulajdonosára.

A Veszprémi Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete, két rendbeli rongálás és kábítószer-birtoklásának vétsége miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásara ítélte azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Győri Ítélőtábla csütörtökön részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és 10 évre súlyosította a börtönbüntetést. A másodfokú bírói tanács szerint a súlyosító körülmények jelentős túlsúlyban voltak. A férfi a támadást és a rongálást büntetőeljárás hatálya alatt követte el, cselekményét bosszú vezérelte. Az elkövetési mód garázdának és kitartónak tekinthető. Ezzel szemben enyhítő körülmény csak az volt, hogy a sértett kitartó védekezésének köszönhetően nem következett be halál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában