Vádemelés

2024.03.26. 10:17

Társával rácsok mögé kerülhet - Drogot akart a börtönbe csempészni egy győri férfi

A Győri Járási Ügyészség két férfi ellen emelt vádat, akik közül az egyik kábítószert adott el a másiknak. Az így megszerzett drogot a börtönbe akarta bejuttatni. A házkutatás során lőfegyvereket is talált a rendőrség.

Kisalföld.hu

A vádirata szerint a 39 éves győri férfi 2022 márciusában 8 gramm metamfetamint és 15 gramm marihuánát adott el a 35 éves vádlottársának.

A vevő az anyag egy részét a börtönben ülő ismerősének akarta továbbadni. A terhelt ezért a kábítószert, mini mobiltelefonokat és adathordozókat rejtett egy élelmiszercsomagba, amit autójával szállított Szombathelyre. Az illegális csomagot átadta a börtönben dolgozó személynek, aki vállalta, hogy beviszi a csomagot az intézetbe.

Miután a férfi átadta a szállítmányt, a rendőrök lecsaptak rá és őrizetbe vették. Az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr kábítószert is fogyasztott, és így vezette a járművét. A hatóságok házkutatást tartottak a vádlott otthonában, melynek során egy - két fegyverből házilag összeállított - pisztolyt és lőszereket foglaltak le, melyekről bebizonyosodott, hogy azokat a 35 éves futár a 39 éves társától kapta.

Az ügyészség az elkövetők ellen kábítószer-kereskedelem, lőfegyverrel való visszaélés, a 35 éves terhelt ellen kábítószer birtoklás, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján velük szemben akár 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában