Tolvaj tempó

2024.03.04. 11:49

Áron alul adta el a lopott kerékpárokat és mobilokat Esztergomban - Súlyosabb fegyházbüntetést akar az ügyészség - videó

A kifosztás és lopás miatt indult eljárás egy többszörös visszaeső férfival szemben. Az Esztergomi Járási Ügyészség fegyházbüntetés súlyosítása miatt jelentett be fellebbezést.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető tavaly augusztus 2-án Esztergomban a vasútállomás területén kettő - egy 40 ezer és egy 400 ezer forintos - kerékpárt lopott. A rajtuk lévő számzáras lakatot addig tekergette, amíg kinyílt. A tolvaj a közel négyszázezer forint értékű kerékpárt 10 ezer forintért eladta. Végül ettől a férfitól foglalták le a biciklit a nyomozók.

Az elkövető tavaly július 22-én az esztergomi sörözőnél közös italozást követően ellopott egy telefont is az asztalról. A 130 ezret érő mobilt végül 20 ezerért értékesítette. A telefont a rendőrség lefoglalta, és a károsultnak visszaadta.

Az esztergomi buszvégállomáson szintén augusztusban egy padon alvó sértett nyakán lógó 4.000 forintos övtáskát a pántjánál fogva egy késsel levágta. A tolvaj az övtáskát a benne lévő ötezer forint értékű mobiltelefonnal, személyes okmányokkal, bankkártyákkal, aprópénzzel és cigarettával elvitte. 10 ezer forintos kár nem térült meg.

A felvételen az övtáska elvágott pántja látható. Fotó: Ügyészség

A vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 5 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a károk megfizetésére, összesen 50 ezer forint megfizetésére. Az  elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosítására tett indítványt.

A videófelvételeken a kerékpárok ellopása látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában