Bűncselekmény

2024.03.04. 11:38

Hatalmas átverés Győrben - Több mint 100 milliót csalt ki a kamu ingatlanos egy házaspártól

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ügyvédnek adta ki magát. Ingatlanügynöki tevékenységre hivatkozva 333 ezer eurót csalt ki egy győri házaspártól.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: thodonal88

A vádirat szerint az elkövető, aki jelenleg hét éves szabadságvesztését tölti, 2018 -ban vett át 104.610.000 forintnak megfelelő eurót ismerőseitől. A házaspárnak azt állította, hogy ügyvédként dolgozik, és ingatlanügynöki, valamint befektetési tevékenységéből szerzi a jövedelmét. Az ebből származó nyereségből majd kifizeti nekik a pénz, sőt még 20 százalék jutalékot is ad a kölcsön miatt.

A férfi sem az átvett összeget nem fizette vissza, sem jutalékot nem fizetett a mai napig a sértetteknek. A csaló sem ügyvédi, sem ingatlan forgalmazással, sem más befektetési és betét kezelési tevékenységet nem végzett. Az ehhez szükséges engedélyekkel nem is rendelkezett. Az elkövető már az összeg átvételekor büntetőeljárás hatálya alatt állt, hasonló bűncselekmények miatt.

Az ügyészség a férfit két rendbeli folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével vádolta meg. Ezért akár 12 év szabadságvesztést is kiszabhatnak. A csaló vagyonát korábban már zárolták. Az ügyben a döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában