Bűnügy

2024.02.20. 19:16

Videó: menekülés a győri forgalomban - Vádat emeltek az ellen a 26 éves férfi ellen, aki nyáron autós üldözésbe keveredett Győrben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki a rendőri felszólításra sem állt meg, inkább perceken keresztül menekült a győri forgalomban.

Simon Roberta

A vádirat szerint a győri rendőrök tavaly júliusban a déli órákban próbálták meg ellenőrizni, azt a 26 éves férfit, akit már jól ismertek a korábbi bűncselekmények kapcsán. A személyautóval közlekedő férfit a szolgálati rendőrautó hangosbeszélőjén keresztül szólították fel, hogy álljon meg. A sofőr inkább a gázra lépett és percekig tartó autós üldözés vette kezdetét Győrben.

 

Az elkövető menekülés közben több KRESZ szabályt is megszegett, vagy figyelmen kívül hagyott. Áthajtott a  piros lámpákon, úgy hajtott be a körforgalmakba, hogy közben szembe ment a forgalommal.

Az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat többször is megszegte, az egyik ilyen alkalommal neki is ment közlekedő autónak. Mindeközben folyamatosan figyelmen kívül hagyta a rendőrség megállásra vonatkozó utasításait.

Végül, hosszas üldözést követően a terheltet a lakása előtt fogták el, mikor végre megállt az autóval. A rendőri intézkedés során aztán kiderült, hogy a férfit korábban már eltiltották a járművezetéstől. Az üldözés idején kábítószer hatása alatt állt, bódult állapotban vezette a járművet. Ráadásul az általa használt autót is már régen vissza kellett volna adni a tulajdonosnak, így azt is engedély nélkül használta.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatti és bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás, jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat. A halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél év szabadságvesztés szabható ki vele szemben. Az ügyészség természetesen indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat ismét tiltsa el a járművezetéstől.

A rendőrség kamerája rögzítette az autós üldözést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában