Ítélet

2024.02.21. 10:38

Pénzbírságot szabott ki a bíróság Esztergomban - Jogtalanul használt egy lejárt rendszámot

Egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen. Ez alapján hozott ítéletet az Esztergomi Járásbíróság, végül 416.000 forint pénzbüntetést kapott. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi egy gazdasági társaságnál napi bejelentéssel végez alkalmanként munkát. A kft. megbízásából gépjárműveket vitt műszaki vizsgára vagy szerelőhöz. Munkája során az elkövetőnél maradt a kft. tulajdonában álló, már 2022-ben lejárt P rendszám.

Egy másik férfi és a vádlott tavaly január 6-án megbízási szerződést kötöttek, amelyben az állt, hogy a társa vásároljon meg egy személygépkocsit és oldja meg a jármű forgalomba helyezését.

Az elkövető tavaly január 9-én külföldön megvásárolta a személygépkocsit, és Magyarországra szállította. Esztergomban elvitte egy szerelőhöz, aki jelezte, hogy a sebességváltóban az olajszintet csak meleg motornál lehet beállítani.  A vádlott magával vitte a korábban ellopott P rendszámtáblákat és a szerelőnél feltette a kocsira, majd azzal közlekedett. Ezzel nem csak az volt, a gond, hogy a rendszám akkor már egy éve lejárt, hanem az is, hogy a férfi jogtalanul használta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában