Balhé egymásután

2024.02.19. 14:23

Orrcsonttörések, drogügyek, lopások - 30 évre börtönbe kerülhet az a fiatal, aki saját apját is bántalmazta Győrben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki többször bántalmazta a saját apját és egy ismerősét. Emellett 14-szer lopott és egy kábítószerrel kapcsolatos másik eljárás is indult ellene.

Kisalföld.hu

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni a magáról többször megfeledkezett fiatal ügyében. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A vádirat szerint a 30 éves elkövető tavaly nyáron hajnalban megjelent a szülei otthonánál, akik arra ébredtek a fiuk kiabálva üti az ajtót, mert nem tud bejutni. A vádlott édesapja úgy ítélte meg, hogy a fia tudatmódosító szer hatása alatt állt, nem akarta beengedni. A férfi ezen feldühödött és lapáttal, majd lombseprűvel, kövekkel, fával és vasdarabokkal támadt az apjára. A balhé végül odáig vezetett, hogy az idősebb férfinek zúzódásai lettek, eltörött a lábujja és az orrcsontja. A fiú rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

Vasakkal is dobálta az édesapját

Mire az apa a kórházból délután hazaért, a fia megint ott volt, ráadásul ittasan. Újra veszekedni kezdtek. A vádlott kövekkel, vassal és székkel is megdobálta édesapját. A vitának az vetett véget, hogy a sértett elővette engedéllyel tartott gázriasztó fegyverét. A rendőrök a menekülő vádlottat ezúttal elfogták a szomszédos telken. Az elkövető hét hónap eltéréssel egyik ismerősének is – darabos – orrcsonttörést okozott egy vita során.

A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, vagyon elleni bűncselekményekből tartotta el magát. Üzletekből és ismerősöktől lopott legalább 14 esetben. Kábítószerrel kapcsolatosan eljárás is indult ellene.

Tíz bűncselekmény miatt emeltek vádat

A jelenleg letartóztatásban elkövetővel szemben az ügyészség tíz bűncselekmény miatt emelt vádat. Akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható vele szemben.

Az ügyészség indítványozta, hogy a férfi ellen folyamatban lévő ügyeket egyesítsék és végrehajtandó szabadságvesztésre ítéljék. Illetve, hogy el kell rendelni a korábban kiszabott - próbaidőre felfüggesztett – egy év nyolc hónap szabadságvesztést is.

Az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában