Meghosszabbították

2024.02.23. 12:46

Letartóztatása meghosszabbításáról döntenek Komárom-Esztergomban - Alsónadrágjába rejtette a hamis cigikért kapott pénzt egy szír férfi

Pénzmosás bűntette miatt a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta egy szír állampolgárságú, budapesti tartózkodási helyű férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

Kisalföld.hu

A Tatabányai Járásbíróság még tavaly október 27-én rendelte el a letartóztatást, és idén február 27-ig hosszabbította meg.

Az ügyészi indítvány szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi nagyszámú személy részére értékesített különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, magyar zárjegy nélküli cigarettát. Ennek kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint.

A NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is. A kutatás során közel 4.000 doboz különböző márkájú cigarettát foglalt le. A polgárdi férfi a letartóztatott szír elkövetőtől vásárolta. A cigaretták ellenértékének egy részét a vádlott az előállításakor alsónadrágjába rejtette. A rendőrségi fogdán a ruházata átvizsgáláskor találták meg a pénzt.

Az indítvány szerint szükséges a letartóztatás meghosszabbítása, mert fenn áll a bűnismétlés és az elrejtőzés veszélye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában