Prevenciós program

2024.02.27. 07:40

Előzzük meg a csalásokat - Szakmai napot tartottak a csornai rendőrök

Kiber Fórum az Önkormányzatok sérelmére elkövetett internetes csalások megelőzése érdekében címmel február 22-én a Csornai Rendőrkapitányság áldozatvédelmi szakmai napot tartott.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

A prevenciós program elindítója az volt, hogy az online térben elkövetett csalásoknak – melyek főként különböző banki tranzakciókat színlelve, magánszemélyek folyószámláin szereplő összegek eltulajdonításával valósultak meg – a közelmúltban már nem csak magánszemélyek, hanem gazdálkodó szervezetek is a célpontjaivá váltak - írta a rendőrség honlapján.

A Fórumon az OTP Bank biztonsági szakembere és a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatalának munkatársa a Csornai Redőrkapitányság illetékességi területén működő önkormányzatok jegyzőinek, utalásokkal foglalkozó pénzügyi szakembereinek számos információval és tanáccsal hívta fel a figyelmét az online bűncselekménytípus megelőzésének lehetőségeire.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat találnak a KiberPajzs oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában