Tolvaj

2024.02.12. 14:27

Élelmiszert, sorsjegyeket is lopott egy férfi Komárom-Esztergomban

Lopás miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki hatszor lopott sorsjegyeket. Közel kétszázezer forint összértékű sorsjegyeken tizenkétezer forintot nyert, amelynek elkobzását is indítványozta a vádhatóság.

Simon Roberta

Tatai, tatabányai dohányboltokból, lottózóból lopta el a sorsjegyeket, de volt olyan is, hogy vegyesboltból emelt el szalonnát és téliszalámit.

Fotó: Képernyőkép

A vádirat szerint az elkövető tavaly május 10. és augusztus 4. között nyolc lopást követett el. Kétszer ugyanattól a személytől, illetve hatszor sorsjegyeket tett zsebre. A férfi két esetben az eladó figyelmének elterelésével, más esetekben az eladó pulton kívüli távollétében követte el a lopásokat.

A tolvaj tavaly május 10-én 102.000 forint értékben, május 16-án  9.000 forint értékben és 18.000 forintért lopott a tatabányai dohányboltokból. Egy évvel ezelőtt május 12. és június 9. között 16.000 forintos kárt okozott, május 14-én 99.000 forint értékben lopott ismét a tatai dohányboltokból. Ezután áttért a tatai lottózóba is és május 23-án 50.000 forint értékben lopott sorsjegyeket. A beváltott jegyeken 12 ezret nyert, amit fel is vett és elköltötte.

Az elkövető tovább folytatta a bűncselekményeket augusztus 4-én egy tatabányai vegyesboltból szalonnát és téliszalámit lopott, amiknek összértéke meghaladta a 7000 forintot. Az élelmiszereket a táskájába rejtette, majd azok kifizetése nélkül távozott az üzletből.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje a férfit, valamint kötelezzék a sértettek kárának megtérítésére.

A lopásokról felvétel is készült:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában