Vádemelés

2024.02.27. 07:36

Áthajtott a piroson a buszsofőr Piliscsév közelében, letörte a vasúti sorompót - videó

A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki autóbusz vezetőként a tilos jelzés ellenére áthajtott a vasúti átjárón. Közben a sorompót letörte, ezzel veszélyeztette a közlekedés biztonságát. A vádirat szerint gondatlanságból követte el a vétséget.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az eset még tavaly június 9-én Piliscsév lakott területén kívül, a 11125. számú úton történt. A fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott a buszsofőr. A sorompót balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba haladva kikerülte. Viszont a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a rúdtól, ezért az autóbusz jobb oldalában nekiütközött és letörte. Az esetet észlelte, megállt a járművel és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette kárt. A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította. A köztes időben a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában