Eljárás

2024.01.07. 07:13

Ittasan, jogosítvány nélkül két autónak is nekiütközött a sofőr Lábatlanban

Ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult eljárás egy férfival szemben - írta közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetlen férfival szemben, aki 2023. február 2-án Lábatlan lakott területén ittas állapotban vezette a fia személygépkocsiját. A sofőr a jármű jobb oldali első ülésén utast szállított.

A sofőr az Öreghegyi út egyenes útszakaszán ittassága miatt áttért a bal oldalra, és járműve bal oldali visszapillantójával nekiütközött a szemből érkező személygépkocsi bal oldalának. Ezt követően a vádlott szintén a bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött egy másik vétlen autó visszapillantójának, amely letörött. Az elkövetőt az első vétlen sofőr tartóztatta fel.

A jármű vezetésekor a sofőr közepesen volt ittas állapotban. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult vele szemben. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, és a közúti járművezetéstől tiltsa el a férfit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában