Korcsolyázni indulhatott

2024.01.18. 12:44

Folytatják a Fertőn hétfőn eltűnt férfi keresését

Az osztrák rendőrség és tűzoltóság a Fertő tó nyugati partján, Fertőszéleskút (Breitenbrunn) irányában folytatja a kutatást.

Bódvai Ildikó

Forrás: ORF

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn eltűnt egy korcsolyázó a Fertő tavon, és azóta nem sikerült a nyomára bukkanni.

A keresés csütörtökön kora reggel folytatódott a Fertőn hétfőn eltűnt 55 éves korcsolyázó után. Az osztrák rendőrség és tűzoltóság a Fertő tó nyugati partján, Fertőszéleskút (Breitenbrunn) irányában folytatja a kutatást. Drónokkal, szonáros hajóval és tűzoltósági búvárokkal keresik a férfit, akinek a mobiltelefonja utoljára Pátfalu (Podersdorf) közelében volt bejelentkezve, az ottani keresés azonban egyelőre nem hozott eredményt. Most a nyugati partra koncentrálnak az egységek – közölte a rendőrség.

Az eltűnt férfit utoljára hétfőn látták a Fertő tó mellett, a ruszti postán, utána a tóra mehetett korcsolyázni. Szemtanúk szerint felvette a korcsolyáját és elindult a jégen. A mentőcsapatok intenzív erőfeszítései ellenére még mindig nem bukkantak a nyomára. A rendőrség fényképet tett róla közzé és kéri a lakosság segítségét. A férfi az ORF Burgenland munkatársa volt - írta az ORF, akik a férfi fotóját is közzétették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában