Tragédia

2024.01.09. 20:50

20 métert zuhant - Életét vesztette egy magyar síelő Ausztriában

Kisalföld.hu

16 hegyimentő két kutyával indult a férfi keresésére. Sajnos már csak a holttestére találtak rá

Forrás: Bergrettung Göstling / Facebook

Meghalt egy 68 éves magyar síelő Ausztriában január 8-án, aki nyílt terepen haladt Hochkartól Lassing felé. A helyi rendőrség szerint a férfi levette síléceit, hogy gyalog haladjon lefelé egy fás területen, azonban lezuhant egy nagyjából húsz méter magas sziklafalról és életét vesztette – írja az RTL.

 

Az Ybbstali-Alpokban, délután négy körül történt baleset után két órával riasztották a közeli Göstling település hegyimentőit, akik a férfi keresésére indultak. A síelő nyomait követve végül ráleltek a sziklafalra, valamint a holttestre - számoltak be az esetről a helyi sajtó értesüléseire hivatkozva.

A Bergrettung Göstling Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy a baleset hétfő délután 4 óra körül történt az Ybbstali-Alpokban, majd két órával később értesítette az áldozat fia a hegyimentőket. Azonnal megkezdték a keresését. Beszámolójuk szerint a férfi levette a síléceket és gyalog indult el egy erdei ösvényen ami a nagyjából 20 méter magas sziklafalhoz vezetett. Ennek tövében találtak rá a férfi holttestére.

Nem sokkal később az alpesi rendőrséggel közösen, kábel segítségével kiemelték a holttestet.

„Nagy köszönet jár a hegyimentőknek, akik a nehéz körülmények között azonnal elkezdték a férfi felkutatását az éjszakai műveletben – mondta Thomas Zwettler, a hegyimentés vezetője. – Szeretnénk megköszönni az alpesi rendőrség partnereinek is az együttműködést. Részvétünk a férfi rokonainak és barátainak.”

A mentésben a mentőszolgálat 16 tagja és két keresőkutyája vett részt, valamint három alpesi rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában