Bűncselekmény

2023.12.06. 16:20

Összevesztek a tökéletes rétes receptjén Győrben, elvágta a férfi torkát a vádlott: helyszíni tárgyalás a borozóban

Eljött a helyszíni tárgyalás ideje. Cs. Imrét előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlettel vádolják.

Simon Roberta

Még tavaly nyáron vitázott össze a vádlott az egyik győri borozóban a helyes rétes recepten, amely odáig fajult, hogy Imre egy késsel elvágta a sértett torkát. Szerdán ebben a kocsmában rekonstruálták a tragikus eseménysort.

A vádlott korábban beismerte tettét, nagyon sajnálja a történteket, de szerinte nem minden úgy történt, ahogyan az a vádiratban szerepel. Tavasszal megszüntették letartóztatását és bűnügyi felügyelet alá került. A tanúvallomások eltérőek, ezért is fontos a helyszíni tárgyalás.

Dr. Kaposi Gergely védőügyvéd szerint mivel nem mindennapi eseményről beszélünk, a történtek hevében, néhány pohár alkohol után többen kiszínezve mesélték el az eseménysorozatot. Véleménye szerint az sem kizárt, hogy a pultos hölgy vélt, vagy valós állítását a többi szemtanúval megbeszélte, mielőtt kihallgatták volna őket. Így könnyen hozzátehettek olyan információkat a helyszínen tartózkodók, amit nem is láttak valójában. Az eljárás során ennek részleteit tovább vizsgálják, hiszen nem mindegy a büntetési tételt tekintve, hogy előre kitervelten vagy hirtelen felindulásból követte-e el Cs. Imre az emberölési kísérletet.

A szerdai helyszíni tárgyaláson végigvették a tavaly nyáron történt eseménysort, ki hol állt és mit láthatott, illetve milyen távolságra állhattak egymástól a felek. Cs. Imre egy 11 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel vágta el vitapartnere torkát: 15-20 centi széles és 2 centiméter mély vágást ejtett a férfi nyakán.

A sértett vallomása szerint azonban semmilyen fenyegetés nem hangzott el, azt is cáfolja, hogy Imre vágta volna el a torkát. Állítása szerint a vádlott csak a nyakához tartotta a kést és ő elrántotta a fejét, amiből végül nagy baj lett. A szakértői vélemény egyik esetet sem zárja ki. Sem a vádlott, sem a borozó tulajdonosa nem járult hozzá, ahhoz, hogy a sajtó munkatársai jelen legyenek a kocsmában tartott helyszíni tárgyaláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában