Tetőszerkezet is megsérült

2023.12.03. 12:33

Leégett egy kazánház, a darnózseli lakóépület lakhatatlan

A szomszéd lett figyelmes a furcsa szagra, és ő is értesítette a katasztrófavédelmet annál a tűzesetnél, mely vasárnap délelőtt Darnózselin történt. Kiégett egy három generációnak otthont adó családi ház kazánháza és a tetőben is kár keletkezett. Szerencsére, senki nem sérült meg, biztosítás nem volt az ingatlanra.

Mészely Réka

Sághi Sándor a kiégett kazánházat mutatja. Fotó: Kerekes István

A darnózseli Fő út egyik családi házához riasztották vasárnap délelőtt a katasztrófavédőket, melyről a Kisalföld.hu-n is beszámoltunk. A kazánházban csaptak fel a lángok, melyek a tetőszerkezetre is átterjedtek. A mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos, a darnózseli és a hédervári önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat. Húsz hivatásos és önkéntes tűzoltó dolgozott azért, hogy ne keletkezzen nagyobb kár a lakóépületen.

– A szomszéd vette észre a tüzet. Édesanyám futott is a kazánházhoz, ahogy kinyitotta az ajtót, már lángolt minden – osztotta meg velünk Sághi Sándor. Mint elmondta, a házban négyen éltek: édesanyja, testvére és annak négyéves gyermeke, valamint jómaga.

– Furcsa, égett szagra lettem figyelmes és ahogy kinéztem, akkor láttam, hol a baj. 9,45-kor értesítettem a katasztrófavédelmet és édesapám átjött szólni, hogy tűz van – vette át a szót a szomszéd, Bertalan Dávid.

Sághi Sándor még elmondta érdeklődésünkre, hogy egy fatüzelésű kazánt használtak, a tűz rövidzárlat miatt keletkezett. A lakóépület fűthetetlenné vált.

– A testvérem gyermekével élettársához költözik, mi édesanyámmal az önkormányzat által biztosított ingatlanba. Sajnos biztosításunk nem volt, de számítok arra, hogy lesz segítség a tető kijavításánál és a kazánház újraépítésénél – búcsúzott Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában