Bűnügy

2023.11.29. 16:01

Kilenc évre fegyházba kerül a soproni drogdíler - Hétmillió forint mellett rengeteg kábítószert is találtak a lakásán

Kábítószer-kereskedelem miatt első fokon 9 év fegyházbüntetésre ítéltek egy soproni férfit kedden a Győri Ítélőtáblán.

Simon Roberta

Fotó: Shutterstock

Fotó: OneSideProFoto

A jogerős ítélet szerint a férfi 2019 júniustól nagy tételben vásárolt és állított elő különböző fajtájú kábítószereket, majd Sopronban és környékén értékesítette ismeretlenül maradt személyeknek.

A nyomozó hatóság 2021 szeptemberben a díler lakóhelyén különféle kábítószereket, azok előállításához szükséges anyagokat és több, mint 7 millió forint készpénzt foglalt le. A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény.

A Győri Törvényszék a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer-prekurzorral visszaélés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A lefoglalt készpénzt elkobozták. A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt korábban már elítélték végrehajtandó szabadságvesztésre. A két bűncselekmény elkövetése között még 3 év sem telt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában