Kékfény

2023.09.14. 13:39

Krimi a javából, győri ítélet - Kocsi hangszórójába rejtette az állatorvostól szerzett kábítószert

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer birtoklása miatt első fokon 5 évre ítélt férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozza.

Kisalföld.hu

A vád szerint a férfi 2016 novemberében ismerkedett meg egy szlovák állatorvossal, akit megkért, hogy szerezzen neki ketamint (kábítószert) tartalmazó állatgyógyászati szert. Az orvos ennek érdekében felvette a kapcsolatot cseh kollégájával és 10 ezer euróért vásárolt ketaminos készítményt.

Ezután a szlovák állatorvos 99 darab ampullát átadott Szlovákiában a magyar férfinak, aki azokat kocsijának hangfalaiban rejtette. A sofőr a kábítószert Magyarországra akarta behozni, azonban a vámhivatal munkatársai a határátkelőhelyen igazoltatták. Keresőkutya segítségével a tiltott szert megtalálták a vádlottnál. A lefoglalt kábítószer hatóanyaga több, mint húszszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött a legsúlyosabb büntetést szabhatják ki.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a kábítószert elkobozta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában