Magyar-szlovák határon átívelő krimi

2023.09.20. 16:43

Győri ítélet - Nem enyhítették az állatorvossal szövetkező drogcsempész büntetését

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla bűnösnek tartotta azt a férfit, aki egy szlovák állatorvossal akart ketamint beszerezni. A vádlott büntetését nem enyhítették.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A jogerős ítélet szerint a férfi 2016 novemberében ismerkedett meg a szlovák állatorvossal, akit arra kért, hogy szerezzen neki kábítószert tartalmazó állatgyógyászati szert. Korábban írtunk róla, hogy az állatorvos felvette a kapcsolatot cseh, szintén állatorvos ismerősével, és 10 ezer euróért vásárolt tőle ketaminos készítményt.

Ezután az orvos a 99 darab ampullát Szlovákiában átadta a magyar férfinak, aki azokat autójának hangfalaiban rejtette el. Azonban a határnál lebukott a tiltott szállítmánnyal, ugyanis 2016 november 16-án a vámhivatal munkatársai igazoltatáskor keresőkutya segítségével megtalálta az elrejtett csomagot. A lefoglalt kábítószer hatóanyaga több, mint húszszor meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabbnak minősül ez a cselekmény.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a kábítószert elkobozta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. Végül szerdán a győri másodfokú bíróság a kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészséggel értett egyet, a férfi büntetését megfelelőnek tartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában