Az ügyész szerint keveset kapott

2023.09.29. 10:14

17 éves nevelt lányát és 3 éves unokáját is megerőszakolta a mosonmagyaróvári férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, aki élettársa tizenhét éves lányát megerőszakolta és három éves unokáját szexuálisan molesztálta.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

A vád szerint a férfi 2004 óta élt élettársi kapcsolatban, melyből négy gyereke született. Párjának az előző kapcsolatából született lánya, valamint annak kislánya is együtt élt velük a mosonmagyaróvári lakásukban.

A nevelőapa 2018. májusában az élettársa lányát megerőszakolta, aki ismét gyermeket várt.  A tizenhét éves lány sírva tiltakozott, de a férfi azzal fenyegette meg, ha nem teszi amit mond, lemondanak a kislánya gyámságáról és elveszíti. Ezután a férfi többször is durván bántalmazta a sértettet. A férfi 2019 januárjában az élettársa három éves unokáját is szexuális cselekmény eltűrésére vette rá.

A Győri Törvényszék a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra nem bocsátható. Véglegesen eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.  Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában