Sikkasztás

2023.07.25. 08:41

18 milliós sikkasztás - A csomagok árát átvette, de 3 hónapon át nem adta át a megbízójának

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfival szemben, aki egy szállító cég vezetőjeként több mint 18 millió forinttal nem számolt el a fővállalkozó felé.

Kisalföld.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 29 éves férfi, egy logisztikai cég vezetőjeként szóbeli megállapodást kötött egy futárcéggel, arról, hogy annak telephelyéről kiszállítja a csomagokat a címzetteknek, és a csomagokért átvett összeget 24 órán belül átutalja a futárcégnek.
A férfi a megállapodás ellenére 2021 április és 2021 június között, a csomagokért átvett, összesen több mint 18 millió forintot nem fizetett be a futárcég számlájára. 

Figyelemmel arra, hogy ebben az időben a terheltnek is több mint három és fél millió forint követelése keletkezett a fővállalkozó felé a szállítások díja miatt, így a ténylegesen okozott kár több mint 14 millió forint.

Az elkövetőt az ügyészség minősített sikkasztás bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában