2 évig hallgatott

2023.07.25. 09:24

17 éves unokatestvérét erőszakolta meg egy férfi Sopronban

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozza annak a férfinak, aki szexuálisan molesztálta fiatalkorú rokonát.

Kisalföld.hu

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint a tizenhét éves lány átmenetileg a férfi soproni ingatlanában lakott. 2020. július 30-án este az unokatestvérével és annak feleségével házibuliban voltak. A férfi olyan részeg volt, hogy amikor hazaértek, nem tudott felmenni a feleségével a tetőtéri hálószobába, ezért a földszinti nappaliban aludt el. Szintén itt aludt unokatestvére, a 17 éves lány, akihez hajnalban odament, tiltakozása ellenére levetkőztette, majd megerőszakolta.

Másnap a lány elköltözött a férfi húgáékhoz. A vele történteket 2022. augusztus 19-én mondta el a nagymamájának, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A Győri Törvényszék a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítéletet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában