Fizetéskiegészítés

2023.03.28. 08:23

Megdézsmálta a rábízott sportcipőket a futár Győrben - 36 párt lopott el közel egymillió forint értékben

A futár ellen minősített sikkasztás miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

kisalfold.hu

Illusztráció

Forrás: Pexels

Fotó: Kampus Production

A vádirati tényállás szerint a 43 éves férfi 2021 tavaszától egy futárpostai szolgáltatást nyújtó cégnél dolgozott futárként, gépjárművezetőként. Munkája során feladata volt sportcipőket szállítani különböző győri üzletekbe. Hogy fizetését kiegészítse – 2021 októberében – a kiszállítandó csomagok közül három alkalommal, alkalmanként 12 pár, összesen 36 pár sportcipőt tulajdonított el, közel egymillió forint értékben - közölte a főügyészség.

A vádlott az elsikkasztott cipők közül néhányat maga értékesített, néhányat pedig egy ismerősének adott át azzal, hogy azokat adja el. Az eltulajdonított cipőket az interneten hirdették, így találtak rá végül a sértett cég képviselői. Ekkor vásárlónak adták ki magukat, így vették fel a kapcsolatot az eladókkal, az adásvétel megbeszélt helyére ugyanakkor már a rendőség tagjaival érkeztek. Az okozott kárból hét pár cipő lefoglalásával közel 200 000 forint megtérült.

Az ügyészség a futár ellen minősített sikkasztás, társa ellen pedig minősített pénzmosás miatt emelt vádat. A bűncselekmények büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában